Tango koraci u centru Beograda

Written by Ana Đapić on .

tango3

Još jedno izdanje internacionalnog Beogradskog tango vikenda u organizaciji Instituta tango natural održano je od 18. do 20. novembra u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i Akademijom 28. Centralno veče događaja je, po običaju, u velikoj sali Studentskog kulturnog centra ugostilo više stotina plesačica i plesača iz Srbije i Evrope.

Oglasi koje volimo u digitalnom svetu

Written by Isidora Pišot on .

dd1

Fotografije: Stefan Đaković

Konferencija "Digital Day" nedavno je završena u Beogradu i ovogodišnji slogan bio je "Ads we love". O kampanjama i oglasima koje volimo, ideji Digital Day-a, mogućnostima tržišta i utiscima sa ovogodišnje konferencije pričamo sa Ivanom Minićem, jednim od organizatora.

Super čovek u telu deteta – indigo deca

Written by Katarina Sajčić on .

indigoch

U paleti do sada otkrivenih i neotkrivenih boja ovog sveta pojavila se indigo boja koja je pokrenula, čak i sa naučne strane, diskusije i rasprave o shvatanju ljudske rase i prošlim životima. Iako se ovo pitanje već dugo postavlja u neobaveznim čavrljanjima između prijatelja, nova - stara vrsta ljudi otvorila je vrata ovoj temi i u svetu nauke. Prvi fokus na njih bacio je Li Kerol koji je objavio svoje životno istraživanje u knjizi pod nazivom „Indigo childs".

Top lista savršenih beogradskih šoljica kafe

Written by Daniela Milaković on .

kafa

"Kafa je naša prošlost, ali i naša budućnost", jednom prilikom napisao je pisac Momo Kapor. Moglo bi se reći da, kada je o kafi reč, u našem društvu vlada afinitet prema domaćoj ili takozvanoj turskoj kafi, ali se sa istom merom uživanja ispija cappuccino ili espresso. Ovaj aromatični napitak služi kao priprema, odnosno predstavlja dodatnu dozu energije koja je potrebna za svakodnevne obaveze. Beograd je poznat po nepreglednom broju kafića i ovih top pet domova dobrih šoljica izabrano je u grupu idealnih kutaka sa magičnim napitkom za svačiji ukus.

Da li je počeo „novi Hladni rat“?

Written by Anđela Andrić on .

thirdww
This photo montage is used in a non profit media as an ilustration.

Da li je počeo „novi Hladni rat"?

POZIV ZA BUĐENJE

Epilog odmeravanja snaga Rusije i Sjedinjenih Američkih Država i dalje pod znakom pitanja

Čini se da su bolji odnosi, koji su krajem 1980-ih godina započeti između „istočnih" sila prevdođenih SSSR-om i zapadnih sila predvođenih SAD-om, u današnje vreme obostrano narušeni i ugroženi. Iako je istorijska tačka na Hladni rat stavljena pre tačno 25 godina, međusobno takmičenje svetskih sila u naoružanju, tehnologiji, kulturi, sportu i svemirskoj utrci održava Hladni rat u životu, makar na simboličkom nivou.

Nekadašnji politički sukob komunističkog i kapitalističkog sveta vođen je svim mogućim sredstvima, iako globalno nikada nije prerastao u svetski oružani sukob. Ipak, nameće se pitanje kojim sredstvima se vode današnje „hladne" bitke između Rusije i Amerike?